Kikopup kommer till Sverige!

14 Jan

>Emily Larlham är freestyleinstruktören och klickertränaren som blev internationellt känd för sina Youtubeklipp under aliaset Kikopup. Med filmerna har hon inspirerat människor världen över att arbeta med positiv förstärkning och att lära sina hundar saker de aldrig trodde de skulle lyckas med.  Nu kommer hon till Sverige för en seminarieserie på temat ”101 ways to think outside of the box”.

I april gästas Malmö, Stockholm och Göteborg av Emily Larlham som kommer att hålla seminarium i kreativ hundträning. Under de två heldagarna kommer Emily visa på nya sätt att lära in trick så väl som ge tips på hur vanliga hundproblem kan hanteras, förebyggas och förändras. Emily började sin karriär med att arbeta med omplaceringshundar och har stor erfarenhet av att jobba med blyga, rädda och reaktiva hundar. Utöver att hålla kurser i freestyle och klickerträning hjälper hon mängder av människor som har problem med sina fyrbenta vänner.

Seminariet tar upp en stor bredd av ämnen där jag tror alla hittar sina favoritbitar och det är utformat för att passa såväl instruktörer som de som ”bara” delar livet med en hund och vill veta lite mer. Det kommer uppskattas extra mycket av alla som tränar någon hundsport, typ freestyle, agility eller lydnad men även de som kanske har något problem med sin hund har mycket att hämta i seminariet. Emily arbetar efter devisen att ju mer saker en hund kan desto lättare och roligare blir det att träna och tävla i det man är speciellt intresserad av. Vardagen blir lättare, hundens liv rikare och relationen roligare!

Emilys tips och träningsglädje tar kreativiteten och precisionen till en ny nivå. Emily visar praktiskt hur det går till att bygga en lugn grund för hunden, hur man lär in önskvärda standardbeteenden (som din hund erbjuder utan att du ber den om det) och en hel del avancerade trick som att gå på händer och mycket annat. Emily kommer även ge praktiska tips på hur man får igång blyga och osäkra hundar men även hur man kan få stimmiga hundar att lugna ner sig och finna ro. Oavsett om hundträning är nytt för dig eller om du tränat länge och behöver lite nya idéer och inspiration så är det här seminariet för dig!

OBS: Fullständigt schema för seminariet publiceras inom kort här på sidan.

Kort om Emily:
Emily bor i San Diego i USA och delar sitt liv med omplaceringshundarna Kiko, chihuahua, Tug, terriermix och bordercollien Splash. Förutom att arbeta praktiskt med hundar och träna och tävla i bland annat Freestyle och Rallylydnad målar hon fantastiska porträtt. Emily har hållit seminarium i bland annat Spanien och Kanada och i år ger hon sig ut på en turné i Sydamerika. Men först ska hon komma till oss i Sverige!

Du hittar mer information och Emilys fantastiska YouTube-klipp på Dogmantics Dog Training

Tid och plats:
Skåne – 9-10 april (Plats meddelas inom kort)
Göteborg – 13-14 april (Plats meddelas inom kort)
Stockholm – 16-17 april på Rikstens Hundsportscenter, (rikstenshundsportcenter.com)
Seminariet sträcker sig över två heldagar och preliminära tider är 09.00-18.00.

Deltagarinformation:
Seminarierna har ett begränsat antal platser och det är först till kvarn som gäller. Vi tar emot ett mindre antal deltagare med hundar och övriga platser är utan hund (pga lokalernas begränsningar). Emily kommer att använda hundarna som exempel och arbeta med deras ägare under seminariet. Vi ställer vissa krav på deltagande hundar tex att de ska vara trygga i miljön och kunna slappna av mellan passen. Alla hundar oavsett ras och bakgrund är dock välkomna, vi avgör enbart med hänsyn till hundarna vilka som kan delta. Emily har spelat in en videohälsning speciellt för seminarierna, med en liten läxa till alla som ska gå. Du hittar den här.

Anmälningsinformation:
Du anmäler dig genom att skicka ett mail till rplushundskola@gmail.com. Skriv i mailet vilket av seminarierna du vill gå på samt om du vill delta med eller utan hund. När vi tagit emot din anmälan återkommer vi med betalningsinformation och din plats är reserverad först när du betalt din deltagaravgift. Pris för deltagande utan hund är 2000 kronor, deltagande med hund 2500 kr (inklusive moms).

Annonser

6 svar to “Kikopup kommer till Sverige!”

 1. Lina 19 januari, 2011 den 06:58 #

  >Jag måste se till att försöka få ihop pengar så jag kan delta nu när jag korresponderat med Emily i några år och hoppats att hon kommer hit. =D

 2. Lina 19 januari, 2011 den 07:12 #

  >Min hund kan slappna av om han får ligga i sin bur mellan aktiviteterna, räknas det? Annars är det just att få honom att stimma ner sig kring mycket störningar som jag skulle vilja få tips angående från Emily.

 3. Rasmus 20 januari, 2011 den 11:11 #

  >Det beror lite på vilket av seminarierna du är intresserad av, det börjar bli fullt vad gäller hundar.. Skicka ett mail så pratar vi mer om saken det är mycket möjligt att det funkar om han är trygg i sin bur. /Rasmus, R+

 4. Anonymous 23 januari, 2011 den 06:08 #

  >Vad är det för priser ?

 5. Jessica (med Maya) 28 januari, 2011 den 10:48 #

  >Hur är det med icke-hund-platser i Skåne och Götet?

 6. Rasmus 3 februari, 2011 den 01:26 #

  >Jessica: Det går fortfarande att anmäla sig och anonymous: Det kostar 2000 för plats utan hund och 2500 med hund.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: