Seminarium om aggression och rädsla: Grisha Stewart kommer till Sverige!

19 Jul

Jag har den stora glädjen att meddela att Grisha Stewart, en av USAs främsta hundtränare kommer till Sverige under våren 2012. Grisha har blivit känd över hela världen för sitt arbete med reaktiva och rädda hundar. Hon har utvecklat Behavior Adjustment Training (BAT), en teknik som ger hundar självkänsla och sociala färdigheter. På grund av sin enkelhet och effektivitet när det kommer till att rehabilitera reaktiva beteenden sprider sig metoden snabbt. Nu har turen kommit till Sverige!

Grisha Stewart har specialiserat sig på hundagression och hennes hundcenter Ahimsa Dog Training i Seattle har blivit utnämnt till bäst i delstaten. Hon arbetar där med klassisk kursverksamhet, valpsocialisering och hjälper hundar med hundmötesproblematik. Problem vid hundmöten är en av de vanligaste orsakerna till att människor söker hjälp hos hundpsykologer och instruktörer och det är därför extra roligt att kunna presentera Grisha och BAT för den svenska hundvärlden.

Grisha kommer från en akademisk bakgrund, har en Master’s i matematik och är på väg mot en Master’s i psykologi (med inriktning djurs beteenden) vid Antioch University samtidigt som hon driver ett företag med sex instruktörer och håller privatlektioner i aggressionsfall. Hennes bakgrund som teoretisk matematiker och collegelärare kommer till användning i hennes jobb som hundtränare och instruktör. Framförallt har hon haft nytta av problemlösningsfärdigheter, undervisningsskills och förmågan till kritiskt tänkande som hon lärde sig under tiden på college. Sedan hon grundade Ahimsa Dog Training 2003 har hon kunnat konstatera att hennes hund- och människoelever är betydligt ivrigare att lära sig än eleverna på college.

Hundbeteende fascinerar Grisha och hon är oerhört passionerad i att hjälpa hundägare och instruktörer bli bättre på att rehabilitera och träna hundar. Hennes iver ledde till att hon utvecklade BAT, Behavior Adjustment Training, en teknik som använder omgivningen för att belöna hunden och eliminera problembeteenden. Hennes seminarier om BAT brukar vara underhållande, lärorika och inspirerande och har fått topprecensioner av både hundägare och människor som arbetar med hundar.

Seminariet kommer bland annat handla om:
Rädsla, aggression mot människor och hundar, hälsningsfrustration, hanteringsträning, valpsocialisering, att förebygga aggression mm.

Info om seminariet

Att slåss är kostsamt för hundar. Istället för att kasta sig direkt in i slagsmål ger de flesta hundar avståndsökande signaler, vissa subtila, andra betydligt tydligare. Men många hundar har gett upp om de subtila signalerna och hoppar direkt till att visa aggression, slåss eller fly i panik.

I arbetet med att rehabilitera rädda, aggressiva och frustrerade hundar bygger BAT sociala färdigheter, självförtroende och trygghet nära det som triggar en reaktion. Samtidigt växer tilliten och förtroendet för den som jobbar med hunden. Klassiska belöningar, som mat och lek har en plats i BAT men den viktigaste komponenten är att använda sig av omgivningsbelöningar eftersom det är de som håller det reaktiva beteendet levande.

Seminariet består av flera olika delar. Det blir videoklipp från fall där BAT använts på olika sätt och videoklipp för att visa hur man bäst hanterar de problem som man kan stöta på, en kort sammanfattning av hur BAT-liknande teknikaer använts under de senaste decennierna samt hur BAT kan användas tillsammans med andra träningsmetoder. Vi kommer diskutera vetenskapen bakom BAT, varför och hur BAT hålls på en låg stressnivå, hur man bäst hittar figuranter för arrangerade möten och hur man börjar använda BAT ”undercover” i riktiga världen. Seminariet tar även upp hur man kan hantera konflikter i hushållet (mellan hundarna!), hur man tränar bort stängselaggression och mycket mer. Utöver allt prat blir det givetvis livedemonstrationer, med flera hundar med hundmötesproblem samt en valp för socialiseringsarbetet. Hundarna som deltar är med båda dagarna vilket gör det extra tydligt vilken förändring BAT kan åstadkomma på relativt kort tid.

Seminariet är på två dagar och kommer att hållas i Stockholm helgen 31:e mars – 1:a april 2012. Plats och exakta tider meddelas inom kort, tills dess tar vi emot anmälningar och svarar mer än gärna på frågor! Om din klubb är intresserad av att delta skickar vi gärna kompletterande information om seminariet och grupprabatter. Du anmäler dig genom att skicka ett mail till rplushundskola@gmail.com

Läs mer om Grisha och BAT här.

Video på hunden Peanut som rehabiliterats med BAT. Första videon är Grisha och Peanut under träningen och andra videon är resultatet efteråt. Peanut brukade vara rädd för alla människor (framförallt barn) och hundar.

Annonser

9 svar to “Seminarium om aggression och rädsla: Grisha Stewart kommer till Sverige!”

 1. Åsa 21 juli, 2011 den 06:10 #

  Datum att undvika: 11-12/2, 25-26/2, 10-11/3, 28-29/4, 5-6/5, 19-20/5. Då är jag redan bokad, och detta vill jag INTE missa! Snälla!!! ;)

 2. Sara 28 juli, 2011 den 03:50 #

  HIttade en intressant uppsats från tjej som läst om och gjort en enkät på ”Resursförsvar hos hund”. Kanske kan vara intressant för dig och dina läsare att begrunda och fundera på.

  http://www.hemnet.se/bostad/villa-5rum-klintemala-oskarshamn-smaland-oskarshamns-kommun-klintemala-2096956

  En fråga; Det är ofta du är med på inbjudningar av folk, främst amerikaner, från andra länder. Finns det inte duktiga föreläsare i Sverige som kan mer/lika mycket eller varför vänder du dig utomlands för kunskapen?

  • rplushundskola 30 juli, 2011 den 01:33 #

   Hej Sara,
   Tyvärr ledde länken bara till ett superfint hus i Klintemåla, hade varit intressant att läsa enkätundersökningen.
   Angående amerikanerna så är det nog bara slumpen, jag har arrangerat ett seminarium med en amerikan och har ett till på gång. I september arrangerar jag ett läger med fyra superduktiga instruktörer från Sverige. Jag skulle vilja påstå att hundvärlden i Sverige generellt sett har en hög utbildningsnivå och att vi har många väldigt duktiga föreläsare och tränare här. Jag tror på att dela kunskap och plockar upp de bitar jag tycker är intressanta (så länge de arbetar med hundvänliga metoder) oavsett var de kommer ifrån.

 3. Sara 4 augusti, 2011 den 11:38 #

  Men gud, förlåt….ibland kommer ctrl_c på min dator ihåg lite för länge när jag kopierar länkar….sorry :-)

  http://stud.epsilon.slu.se/3051/

  Nu ska det väl ändå gå hoppas jag.

  Tack för svar. Anpassade sätt till individen och ekipaget när man tränar hund är det jag tror man kommer allra allra längst på. Inte en eller flera ”metoder” så att säga. Se individen i människan, och i hunden och sen dem som ett ekipage. Sen hjälpa dem tillsammans på ett schysst och bra sätt, och det finns det både i Sverige och i andra länder kunnigt folk som gör, precis som du säger. Problemet jag kan se med att ta in från andra länder är att de inte alltid kan våra Djurskyddslagar och djurtänk, även om de arbetar med hundvänliga metoder som du skriver.

 4. ia 29 februari, 2012 den 04:02 #

  Hej, jag har en kanintax på ett år som har aggreisons/rädsla problematik. Jag vill ansöka om att vara med, med honom som demohund.

  Med vänlig hälsning, ia

  • rplushundskola 29 februari, 2012 den 04:10 #

   Hej!
   Skoj att du är intresserad av seminariet, skicka ett mail till rplushundskola@gmail.com och berätta lite mer om din hund så återkommer jag med lite frågor på det. Ha det fint!

   • Therese 19 mars, 2012 den 10:22 #

    Vilket datum blir detta av? Vad kostar kursen när man adopterat en hund från Hundar utan hem? Vi kommer troligtvis att göra det snart, har hittat en underbar hund hos dem som vi håller på att bekanta oss med nu. Detta tror jag att vi kunde ha nytta av med honom.

   • rplushundskola 21 mars, 2012 den 11:57 #

    Hej Therese!
    Datumen är 31/3 och 1/4 och det är i Tensta/Stockholm. Skoj att ni ska adoptera från Hundar utan Hem. Hör av dig på rplushundskola@gmail.com om du vill gå på seminariet så pratar vi mer. Tror absolut att ni kommer ha nytta av seminariet, det lär bli riktigt bra!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Hjälp till och gör reklam för seminariet! « R+ Hundskola - 24 januari, 2012

  […] information om seminariet hittar du här. Vill du sprida annonsen så hittar du den […]

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: