Ny instruktör bokad till lägret i september!

23 Jul

Arbetet med lägret i september fortsätter och det senaste är att Magnus Karlsson, canisinstruktör kommer och håller i lydnadsträningen. Canis kör klickerträning fullt ut och Magnus kommer lära ut lydnadsträningens grundfärdigheter. Alla lydnadsmoment (och allt annat du vill lära din hund i princip) bygger på dessa 19 grundfärdigheter och om du lärt din hund dem finns det inga gränser för vad ni kan hitta på. Jag går just nu Canis klickertränarkurs och älskar deras sätt att lägga upp träningen. Det är strukturerat, effektivt och känns väldigt genomtänkt. Det går att hela tiden se hur hunden utvecklas och man kan plocka ut de olika delarna och träna på det som måste finslipas. Utöver Magnus har jag lyckats boka Michaela Neiglick, en ung freestylestjärna som blivit känd tillsammans med sina två borderterriers Mira och Rut. Michaela kommer lära ut freestyle och tricks och workshopen lär bjuda på en hel del goda skratt och träningsglädje!

Jag ser personligen väldigt mycket fram emot agilityträningen som hålls av Angelica Ia Prytz. Jag som är ny i hundsportsvärlden hoppas kunna börja på agilitykurs i höst och vill då ha fått grunderna klart för mig så jag kan träna på ett sätt som känns smart. Angelica kommer gå igenom de viktigaste delarna i agilityn och ge deltagarna en stabil grund så de kan fortsätta träna hemma. Dessutom blir det ett kärt återseende med en gammal klasskamrat från min instruktörsutbildning. Jessica Mann gick två yrkesutbildningar parallellt, har utbildat sig i ett supertempo och jobbar nu på HundCampus i Hällefors. HundCampus är framförallt kända för sina noslabb, spårträning och specialsöksutbildningar. Det ska bli superspännande att se vad Jessica har kokat ihop och i dagsläget vet knappt jag. Jessica är lite hemlighetsfull men med tanke på hur engagerad och träningsgalen hon är är jag övertygad om att det kommer bli en superworkshop!

Utöver de olika workshoparna kommer det hända en massa andra roliga saker på lägret. Det blir bland annat prova på Rallymix, Hundbio och grillning!

Det finns fortfarande några platser kvar på lägret så ta chansen att anmäl dig idag. Det är först till kvarn som gäller så det är hög tid att anmäla sig om man vill ha en plats. Fullständigt schema och övrig deltagarinfo kommer då mailas ut till alla deltagare. Lägret är perfekt för dig som inte har en aning om vad du vill hitta på med din hund och vill testa lite olika saker utan att behöva tumma på kvalitén. Instruktörerna som kommer på lägret är alla engagerade, pålästa och tränar med positiv förstärkning. Lägret passar också dig som vet precis vad du vill göra med din hund och vill få chansen att utvecklas med andra hundnördar under en helg. Anmäl dig genom att skicka ett mail till rplushundskola@gmail.com.

Mer info om lägret hittar du här.

Annonser
%d bloggare gillar detta: