Julklappstips del 1

28 Nov

Väl hemkommen från landet i väst börjar jag gå igenom alla roliga prylar jag handlat på mig under resan. Det blev, föga förvånande mest hundprylar och jag lyckades hitta ett par riktiga kap. Emily prackade även på mig ett par böcker som hon sa att hon ändå redan läst och inte orkade släpa med i flytten till Sverige. Inte mig emot. Jag tänkte jag skulle dela med mig av min ytterst intressanta (eller nåt…) shoppingkasse, kanske finns det något ni kan ha nytta av!

Floppy Discs -Jag fick en frisbee av Emily när hon var här i våras och den blev snabbt hundarnas älsklingsleksak. Dom hämtade den i havet, fångade i luften och kampade med den som galna. Den här frisbeen var mjuk och man kunde vika den och stoppa i bakfickan typ, praktiskt! Men till slut var den bara en ring, för tyget i mitten hade gått sönder. Tre olika frisbees hittade jag, till hundarnas förtjusning! Nu håller jag på och lär dem hämta och lämna ordentligt, känns värt att lägga en stabil grund. Jag vill lära mig frisbee ordentligt och hoppas att jag hittar någon att gå kurs för snart. Blir inspirerad av Lovisa, Fendi och Inja, kolla in dom! Waterboy -Det här är en typisk smart grej om man har en klumpig hund. Det är en liten dunk med en dricköppning på ena sidan. Man fyller den med vatten och lägger den ner, så kan hunden dricka ur hålet. Om hunden skulle välta dunken rinner ändå ingenting ut för den har ett vattenlås som stängs om den vänds upp och ner. Riktigt bra om man har en klumpig rottweiler i bagageluckan!

Bitter Apple -När Emily var här var YipYap i sin mest fantastiska bitperiod och skulle gnaga på allting hemma. Emily tipsade om något som heter Bitter Apple, som är ett medel man penslar på saker som man inte vill att hunden ska gnaga på. Tydligen ska det smaka vidrigt men vara helt ofarligt och inte lukta illa. Jag har inte testat det ännu men tänker att det kan vara bra för valpar och andra hundar som gärna förstör saker. Tydligen ska det gå att använda den på hundar som gärna gnager på sig själva också (om det inte går att komma till rätta med anledningen till beteendet).

DAP-halsband -Jag hittade en DAP-kopia för en bråkdel av priset de säljs för i Sverige. DAP finns som halsband, spray och manick att sätta i vägguttaget och produkterna avsöndrar stressdämpande och lugnande feromoner. Jag har haft bra erfarenheter av DAP hittills och tycker det kan vara ett bra hjälpmedel när man jobbar med vissa hundar. Kopian jag hittade har mer än dubbelt så mycket feromon som DAP men kostar som sagt nästan ingenting i jämförelse.

Antler Chews -Det här känns som det perfekta tugget, det flisar inte, blir inte slabbigt och det luktar ingenting. Det är fullt av mineraler och vitaminer och hundarna (iaf mina) älskar det! Jag har inte sett det i Sverige förut men ska göra en noggrann sökning nu för jag köpte bara ett för att testa hur länge det höll (dom har inte ätit upp det ännu). Det är alltså horn som älgar och hjortar tappar naturligt så inga djur dödas för att bli tugg. Win!

Chuck it! -Det här är nog mina favoritbollar hittills, det finns en massa olika och nu köpte jag ett set med tre stycken till en vän. En är självlysande, en visslar och den tredje är nån slags återvunnen boll. Jag har visselbollar och de självlysande till mina hundar, väldigt populära. Dom är verkligen värda, bra studs och mjuka men hållbara. Deus brukar ligga och tugga på dom utan att dom går sönder och i veckan var vi ute med staffen Stella som hade som mission att förstöra en boll. Merparten av skogsrundan tuggade hon på bollen men den klarade alltså även kamphundstestet!

Dessutom fick jag som sagt en massa böcker med mig hem. Jag läste halva Chill out Fido i USA, håller på och läser The other end of the leash av Patricia McConnell och därefter ska jag nog ge mig på Excl-erated Learning av Pamela J Reid. I högen ligger även Fight! av Jean Donaldson, Clicker Agility for fun and fitness av Diana Bird, The dog who loved too much av Dr Nicholas Dodman och Roger Abrantes Dog Language. Sen så har jag ju typ tusen böcker till jag måste läsa, ser fram emot att bli insnöad (bokstavligt talat) i vinter.

Shoppa lugnt mina vänner!

%d bloggare gillar detta: