Planerar läger mitt i natten

30 Nov

Jag sitter här och planerar inför vinterns läger och minns förra lägret och de varma dagarna i september. Det känns väldigt avlägset nu men för bara några månader sen gick jag i shorts och var på väg att bada i sjön vid Martinsgården där lägret hölls. Det var en helt fantastisk helg och jag är så glad att det blev så lyckat, att folk ville ha mer. Nu är det alltså dags att göra slag i saken och jag har planerat och ordnat med lägret i tysthet ett tag. Nu är det bara ett par småsaker att fixa med boendet och sen kan jag gå ut med mer info och ge er chansen att anmäla er!

Ända sedan jag var liten och aktiv i scouterna har jag älskat friluftsliv, på senare år har det blivit mindre av det men hundarna ger mig en massa fina naturupplevelser och jag tycker det är helt underbart att krypa ner i sovsäcken efter en lång dag. Sedan jag började intressera mig för hundar har det blivit en del seminarier och hundkurser och det är alltid givande att åka iväg på äventyr. Jag gillar egentligen inte att resa särskilt mycket men jag gillar att vara på nya platser och framförallt att göra vettiga saker på nya platser. Jag tycker också att man kommer närmare sin hund när man aktivt spenderar hela dagar med den, kanske utanför hemmet, på seminarium eller resa och det ställer nya krav på samarbete och problemlösning. Läger är en sån finurlig grej, man får chans att träffa en massa trevliga människor, få nya idéer till sin träning och hunden har (förhoppningsvis) riktigt roligt! Läger brukar också kännas lite mer avslappnade än seminarier och föreläsningar tycker jag.

Jag tycker också att man lär sig mycket om sin hund när man försöker träna heldagar jämfört med enstaka träningspass eller en klassisk kurstimme. Har man en hund som inte är väldigt van vid det måste man bli bra på att pausa och planera sin träning så hunden orkar hela dagen.
Jag hoppas att det här lägret blir lika trevligt som det förra och tycker att du ska ta en titt på den här sidan där det finns en kort rapport från sist. På samma sida kommer även info om lägret i februari att postas.

Och på tal om läger,  nästa helg ska ju jag åka på kurs med YipYap. Vi ska gå Agility Foundations hos Fanny Gott och det ska bli så roligt!  Jag vet inte om det finns plats kvar men om någon vill samåka från Skåne (eller hoppa in i bilen längs vägen) så har vi plats kvar i bilen. Skicka ett mail så styr vi upp det!

Annonser
%d bloggare gillar detta: