Malmös första Rallymixtävling!

16 Jan

Igår arrangerade jag och Malin från Björkhaga Hundskola Malmös allra första tävling i Rallymix. Vi hade bjudit in tävlande från Malmö och Hörby, där vi håller våra respektive kurser och startfältet bestod av ett glatt gäng hundar och människor. Vi hade dessutom lyckats locka dit en del publik så det blev en riktigt trevlig dag med gamla och nya bekantskaper!

Tävlingen gick av stapeln på asfaltsplanen där vi brukar hålla våra kurser och efter en gemensam banvandring startade alla lagom nervösa men peppade. Det var en svår miljö för alla hundarna, med en massa främmande hundar och människor, nya dofter och intryck. Särskilt svårt var de tysta och sammanbitna domarna som följde ekipagen runt banan och förde protokoll. Det var betydligt knepigare än alla hundar och människor som rörde sig runtomkring och gav deltagarna anledning att träna på något de kanske inte lagt så mycket vikt vid tidigare. Det är ju en rätt konstig situation som man inte möter så ofta i vardagen, att folk bara står i grupp och glor på en. Vår träningsgrupp har redan gjort en plan för den här delen av träningen och vi hoppas det ska märkas vid nästa tävling.

Jag tycker att alla hundar och människor gjorde ett fantastiskt jobb och arrangemanget kändes väldigt lyckat. Förutom de som tagit sig till planen för att delta eller titta stannade en hel del folk upp och frågade vad vi gjorde för något roligt. Försökte ta tillfället att prata med alla som verkade intresserade och tror att ett par kommer vilja gå kurs i vår. Skoj!

Jag filmade de flesta tävlande (innan jag frös händerna av mig!) och hoppas kunna lägga upp lite film snart. En vän tog en massa fina bilder som jag fick lov att dela på sidan. Kolla och bli glad! Tack Fryde för bilderna!

Och sist men inte minst, en påminnelse om att platserna på vårens kurser i Rallymix börjar bli fulla. Om du gått kurs i Rallymix redan kan du fortsätta i Startklass, med en massa nya skyltar. Annars är det Träningsklass som gäller!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser
%d bloggare gillar detta: