Sommartider hej hej!

14 Jun

Här sitter jag uppe, mitt i natten och sliter med en massa skoluppgifter inför examen på hundpsykologutbildningen i helgen. Jag har alltid haft katastrofalt dålig studiedisciplin och väntat med allt till sista stund men på senare år har det blivit ännu värre. Mina hundutbildningar har varit jätteintressanta och bra men jag har haft så vansinnigt mycket att göra och inte riktigt hunnit med. Nu börjar det äntligen lossna och jag tror jag hittat en bra struktur för att få uppgifterna gjorda. Regelbundna pauser, tydliga arbetsuppgifter, en sak i taget och energidryck är det enda som verkar funka för mig.

Jag tog en pluggpaus tidigare på kvällen och åkte med finaste vännerna och hundarna och badade. Väldigt välförtjänt. Vi simmade ihop och jag kunde glatt konstatera att YipYap och Deus nästan börjar kunna mäta sig med bästisen Cappy som annars är snabbast att hämta en frisbeen. Han har en sån härlig delfinstil och dyker upp och ner när han springer, som för att minska motståndet. Vi busade och lekte och tränade i en salig blandning och alla kändes så glada och spralliga. Så nu sitter jag här med grus i håret och påminns om att det faktiskt är sommar. Utanför kvittrar fåglarna, det börjar ljusna och jag ska snart gå och lägga mig. Först måste jag bara göra lite reklam för vårt sommarläger!
För tredje gången arrangerar vi alltså hundläger och jag ser fram emot det så himla mycket. Vi har tidigare haft ett sommarläger i Jönköping och ett inomhus, i Bromölla i vintras och det har varit så bra stämning, trevliga instruktörer och intressanta workshops. Den här gången kommer vi samarbeta med en gammal klasskamrat till mig, Jessica Mann, som driver Motiverade hundar och som köpt en gård i Bottnaryd. Det kommer bli kantarellsök, discdog (frisbee), freestyle och sist men absolut inte minst: belöningsutveckling! Belöningsutveckling är bland det roligaste jag vet just nu och det känns så oerhört viktigt att hitta fler sätt att nå även lättdistraherade och svårbelönade hundar.
Jag deltog i en fantastiskt rolig lekclinic för Siv Svendsen för en vecka sen och har inte riktigt hunnit med att skriva om det. Andra har återgett vad som hände på diverse bloggar men jag tänkte ändå försöka mig på att sammanfatta mina tankar om lek nån dag snart. Men först ska jag plugga som att inte fanns någon morgondag. Gå in här och läs om lägret så länge!

%d bloggare gillar detta: