Figuranter sökes!

21 Aug

Det slog mig på valpkursen ikväll att det är nästan exakt ett år sedan jag drog igång verksamheten i Malmö. Allting har gått så fort och jag är vansinnigt glad att det går så pass bra hittills. Jag har fullt upp nästan hela tiden, kurserna är oftast fulla och jag får mycket förfrågningar på privatlektioner. Jag har helt fantastiska kursdeltagare och utvärderingarna som kommer in är nästan jämt väldigt positiva. Men så finns det ju alltid saker som kan bli bättre. Jag har därför bestämt mig för att göra ett kortare uppehåll efter de inplanerade kurserna i höst, för att strukturera upp verksamheten lite och göra verklighet av alla idéer som bråkar i mitt huvud. Jag har så mycket planer som jag tror på, det vore synd att inte ge dom en chans. En av idéerna, som jag vill tjuvstarta med redan nu är att skapa en samling av figuranter, att få hjälp av i träningen.

När jag jobbar med hundmötesproblematik, rädsla för människor eller något annat problembeteende så vill jag alltid börja i en kontrollerad miljö. Det är viktigt att hunden klarar det och att vi kan förutse vad som kommer att hända. Att platsen är hyfsat ostörd, att avståndet är tillräckligt och att hunden eller människan vi ska träna med är lagom svår är grundförutsättningar som måste fungera. Hittills har jag kunnat be vänner om hjälp och de har glatt ställt upp men nu känner jag dels att jag behöver en större variation på figuranter och dels att jag frågat de snälla stackarna alldeles för många gånger.Därför har jag skapat ett system där ni som läser bloggen eller tränar hos oss kan vara med som figuranter och i ersättning få kurspoäng som kan användas till rabatt på våra kurser. Arbetsuppgifterna varierar beroende på hunden vi jobbar med, men kan bestå av att gå fram och tillbaks med eller utan hund, sitta still på en stol eller på annat sätt agera träningsobjekt/trigger. Det är inga knepiga uppgifter, det viktiga är att din hund är lugn och tyst och gärna lite ointresserad av hundar. Till vissa träningspass spelar det ingen roll hur din hund beter sig men oftast behöver vi neutrala och framförallt förutsägbara hundar. Vi jobbar alltid med hundvänliga metoder, needless to say, vi håller hundarna under stresströskeln och försöker göra vårt bästa för att även figuranterna ska trivas. Din hund behöver inte vara en mönsterelev för att ni ska kunna hjälpa till, det viktiga är att hunden inte själv har problem med hundar och att ni har god kontakt och jobbar med hundvänliga metoder. Tanken nu är att bygga upp en bank av hundar och människor att använda i träningen och utifrån den tränande hundens behov väljer jag sedan vilken hund som är lämpligast.

Så, är du intresserad av att göra en insats och samtidigt få lite rabatt på kurser så tveka inte att höra av dig. Skicka ett mail och beskriv din hund (om vi inte träffats mycket) och dig själv lite kort. Skriv vilka tider/dagar ni kan tänka er att ställa upp och glöm inte skriva telefonnummer. Jag behöver inte bara hundfiguranter utan även människor som deltar utan hund. Skulle det sen vara så att du har barn som vill vara med och hjälpa hundar så är det fantastiskt, just barnfiguranter har varit lite svårt att hitta. Ser fram emot att höra från er!

%d bloggare gillar detta: