Nu drar vi till Spanien igen!

6 Jul

Idag åker vi till Spanien igen för att hjälpa till att förbättra verksamheten på SOS hundhem utanför Malaga. Vi har varit där två gånger förut, för att ta del av deras

Emma från SOS

Emma från SOS

rutiner och lära oss mer om arbetet på gården. I samband med det andra besöket gjorde vi en analys av läget och skrev ihop ett förslag på åtgärder för att göra en redan välfungerande verksamhet ännu bättre. Vårt fokus låg på att göra hundarna bättre förberedda inför flytten och att öka livskvaliten och dämpa stressen i kennlarna. Vi pratade också med långtidsvolontären Oscar och idén om att komma tillbaks för att bygga en aktiveringspark föddes.

För att slippa belasta organisationens redan ansträngda ekonomi bestämde vi oss för att samla ihop pengarna till aktiveringsparken själva och vi fick hjälp av Malin Hanning som regelbundet volontärarbetar på SOS. Hon delar livet med podencomixen Dylan och ville så klart se till att göra vad hon kunde för att pengarna skulle komma in. Vi satte målet på 30 000 men efter bara några månader fick vi stänga insamlingen då vi nått hela vägen. Totalt fick vi in 32150:- som nu kommer användas till att berika hundarnas liv och skapa träningsmöjligheter för att de bättre ska kunna anpassa sig till livet i sina nya hem. Allting har blivit förskjutet pga utbrändhet, strul med hundvakter och allmän stress men nu är biljetterna bokade och väskorna packade (typ). Det blir Rasmus och Salli från R+ Hundskola och Peter från Hundens Utbildningsakademi som åker ner för att jobba intensivt med projektet under en vecka. Skisserna vi har knåpat ihop lär ändras flera gånger längs vägen, beroende på hur det ser ut där nere nu och vad vi hittar för möjligheter. Det känns oerhört spännande och vi hoppas kunna uppdatera er här på bloggen under veckan som går. Kom gärna med förslag på roliga balanshinder, matstationer och miljöträningsaparater. Vi har tusen vilda idéer, förhoppningsvis kommer de att sluta i något bra!

Läs om våra tidigare besök här och här.
Läs om när Rasmus var på besök på hundhem i USA här.

%d bloggare gillar detta: