Det finns visst dåligt väder!

3 Sep

Med tanke på att intresset för schysst hundträning är så pass stort är det märkligt att 11141115_1593605900894533_6312743903233925898_ndet inte redan finns någon hundträningslokal i Malmö. Vi har varit inne på att starta en länge och vi började till och med leta lokal åt R+ men så kom annat i vägen och vi insåg att det skulle bli svårt att driva en lokal själva. R+ligan har fortsatt hålla sina föreläsningar på lånade lokaler, släpa prylar inför varje kurstillfälle och plåga stackars kursare i regn och blåst vinter efter vinter… Tills nu!

Som många säkert vet håller vi nu på och startar en hundträningslokal i Malmö och under namnet Malmö Hundhall har ett gäng drivna hundnördar samlats för att förverkliga drömmen. En del av oss är yrkesverksamma instruktörer, andra tränar hund på hobbynivå, vissa har hållit på med hundträning länge och andra har precis skaffat sin första hund. Gemensamt när vi en dröm om en lokal där modern hundträning och etiskt hundhavande står i centrum. Vi är trötta på att hålla kurser i mörkret, möta kursdeltagarnas (både de två- och fyrbenta) besvikna blickar när ännu ett kurstillfälle regnar bort och be om ursäkt för att det är kallt och eländigt om vintrarna. Vi behöver en lokal där vi kan träna året om. Vi 10989170_1591471927774597_1291977427397206597_nvill skapa ett utrymme, en frizon för alla som vill ha roligt ihop med sina hundar och samtidigt utveckla sin medvetenhet och empati. På hallen kommer du inte bli ifrågasatt för att du vägrar korrigera din hund eller tvingas se på när andra bråkar med bästisen de är där för att ha kul med. Instruktörerna som håller till där kommer vara välutbildade och aldrig tvinga dig att utsätta din hund för obehag. Vi vet att vi inte är de enda som har längtat efter ett sånt här ställe.

I dagsläget håller vi på och letar efter den perfekta lokalen. Hundhallen är tänkt att ligga centralt, alltså inte mitt i stan då, men i nåt trevligt industriområde dit man lätt kan ta sig även om man inte har bil. Den kommer att gå att boka timmesvis för de som vill träna själva eller ihop med vänner och vi kommer tillsammans fylla den med liv och rörelse, träningslust och inspiration.

Arbetet med hundallen sker ideellt och sen starten har vi hunnit sätta oss in i regler, tittat på andra hundhallar, bildat förening, planerat hur stället ska försörjas på sikt och hur vi ska få möjlighet att komma igång. I våras var det äntligen dags att offentliggöra planerna, vi drog igång hemsidan och började sprida ordet. Än så länge har vi haft förvånansvärt svårt att nå ut, eller, vi har nått ut till en del och de vi har snackat med har varit superpeppade… men många verkar missa att de behövs för att drömmen ska bli verklighet.

För att hallen ska kunna förverkligas behöver vi hjälp att komma igång. Vi vänder oss till alla som ser 11425154_1601752103413246_3278513793263897714_nnyttan med en självstyrande lokal där vetenskapliga metoder och schysst hundsyn står i fokus och modern hundträning får möjligheter att växa fritt. Vi är själva övertygade om att vi kommer kunna göra stor skillnad för Malmös alla hundar med en fast lokal där vi kan hålla lättillgängliga föreläsningar, kurser och andra arrangemang. Utöver allt kul vi kan ha ihop med våra egna hundar alltså!

Om du vill stötta Malmö Hundhall finns det ett par saker du kan göra för att hjälpa. Se det som en investering i din egen hunds framtid och ett bidrag till en bättre hundvärld. Varje liten sak räknas!

Det här kan du göra:
+ Följ utvecklingen. Gilla vår facebooksida och klicka för i inställningarna så du får våra uppdateringar.

+ Bjud in dina vänner att gilla sidan. Ju fler som följer oss desto mer support kan vi bygga för hallen. Och fler kan få glädje av den!

+ Sprid ordet! Om vi skriver något du tycker är vettigt, dela gärna på din sida. Det här blogginlägget kanske fler vill läsa?

+ Skänk ett bidrag. Vi har ett crowdfundingprojekt där vi försöker få ihop pengar till startkapitalet. Oavsett om du vill skänka en hunka eller hela lönen är vi glada och oerhört tacksamma för ditt stöd. Och du belönas förstås med en massa bra grejer som tack för hjälpen!

+ Stötta våra event. Vi har hittills hållit en föreläsning och en loppis för att dra in pengar och sprida ordet. Fler roliga grejer är på gång, missa inte!

+ Använd din fantasi! Du kanske vill hålla en sponsrad föreläsning, trixa med din hund på gatan eller auktionera ut något dyrbart som du ändå inte använder.

+ Hjälp oss hitta en lokal! Utan lokal, ingen hundhall. Det är den bistra sanningen. Lokalen vi letar efter bör vara mellan 200-400 m2 och så billig som möjligt. Vi kommer vilja fixa till den och lägga matta osv så ingen mening att den är för fancy. Lokalen ska ligga i Malmö (annars måste vi byta namn på hemsidan, så jobbigt) och vara lätt att ta sig till med cykel/bil/buss/segway/skateboard. Hundens Utbildningsakademi Malmö har donerat ett fint ”hittepris” till den som tipsar om lokalen som till slut blir Malmö Hundhall.

Ett svar to “Det finns visst dåligt väder!”

 1. Pia Sundqvist 4 september, 2015 den 10:00 #

  Hej,
  Jag vet inte om jag har missat men jag anmälde Puzzel på inkallningskurs och har inte förstått om det blev något av det eller….
  Jättetrevligt med en inomhus hall för våra fyrbenta men även för oss tvåbenta.
  Med vänlig hälsning
  Pia Sundqvist

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: