Temadag: Slackline för dig och din hund

Här är en temadag för dig som vill göra något riktigt roligt tillsammans med din hund och kombinera det med härlig natur, balans och koordination!

Under en heldag kommer vi att vara ute i naturen, där vi jobbar med balans och koordination för både oss själva och hundarna.

image3Naturen har ofta en positiv avstressande effekt på oss människor och i den hektiska vardag de flesta av oss lever i, har vi stora behov av att fokusera på att vara här och nu. Om du dessutom kan göra det tillsammans med din hund, har du allt att vinna i strävan att fördjupa och förbättra din relation med din bäste kompis. Ett sätt att ge dig själv möjligheten till total närvaro är att ge kropp och hjärna tillfälle att koncentrera sig på något som behöver din fulla uppmärksamhet.

En kul och lite annorlunda balansaktivitet som hjälper oss med det är Slackline, att gå på lina. Faktum är att vi alla – vi och våra hundar – kan använda balansövningar på lina eftersom träningen helt anpassas utifrån våra och våra hundars egna förutsättningar. Målet är inte att vi rent konkret ska gå på lina, utan den används i stället på en mängd olika sätt som ett verktyg i vår balansträning tillsammans. Här är ett inspirerande videoklipp på hur det kan se ut:

image1Instruktör är Matilda Ström från Glädjeklick. Hon har flera års erfarenhet av Slackline och har även utvecklat ett koncept där en kan använda aktiviteten tillsammans med sin hund. Matilda har under många år arbetat med djur och människor. Hon har teoretisk kunskap inom pedagogik och handledning som hon kombinerar med praktiskt och teoretisk djurkunskap, både i arbetslivet och privat. Matilda är instruktör hos Glädjeklick men driver vid sidan av det det även sitt egna företag Sida vid sida. På R+ Hundskola är vi superglada över att äntligen kunna presentera detta samarbetsprojekt med Matilda!

Under dagen kommer vi att låta oss inspireras av naturens möjligheter att träna olika trix och balansövningar. Eftersom vi kommer att befinner oss i ett fint naturområde tar vi även en gemensam promenad där vi arbetar med kontakt och egen närvaro.

Tanken med dagen är att verkligen utföra en gemensam aktivitet tillsammans med våra hundar.  Vi tränar oss själva och hundarna samtidigt.

Inga förkunskaper krävs. Alla raser är välkomna. Sele på hunden är ett krav för att delta i temadagen.

Datum & tid: Söndag 6 augusti, klockan 10.00-16.00.
Plats: Malmöområdet. Exakt plats meddelas via e-post.
Pris inkl moms: 1 200 kr för deltagande med hund, 800 kr för observatörsplats utan hund (extremt lärorikt!). Lunch & fika ingår.
Plats: Meddelas via e-post.

%d bloggare gillar detta: