Spring med din hund

Vi älskar att springa ihop med våra hundar, det är något särskilt som händer när man rör sig som ett längs slingriga stigar, springer planlöst genom skogenIMG-20160419-WA0009 eller närmar sig mållinjen i en tävling. Känslan av att sitta ihop, att generera rörelse hos varandra och ta sig framåt som ett team. Det där glada, flåsiga, entusiastiska ansiktet som tittar på en och säger ”Springa mer? Kom igen så kör vi!”.

Fysisk aktivitet är viktigt för att våra hundar ska må bra och att få springa, använda hela kroppen och ta i fyller en berikande funktion. Hundar är skapta för att röra på sig och vissa har genom århundraden av snäv avel fått ett stort rörelsebehov. Om de inte har möjlighet att springa av sig själva så kan vi se till att tillgodose en del av det behovet genom att springa med dem.

Vi delar behovet av rörelse med hundarna och i en tid där vi sitter allt mer stilla är det viktigt att anpassa träningen efter våra förutsättningar. Alldeles för snabba omställningar gör att vi riskerar skador eller får en dålig känsla och lägger ner. På kursen ger vi tips på hur du kan börja röra dig ihop med din hund eller, om du redan är igång, hur du kan utveckla er löpning. Vi blandar teori med praktik, ger övningar för lugna beteenden i väntan på start, skapar driv, tränar möten och omkörningar och mycket IMG_3728annat. Efter varje kurstillfälle kan alla som vill stanna kvar och springa på egen hand (eller ihop med andra i gruppen). Bulltofta har flera fina motionsslingor att välja mellan. Det är också där Hundlöpet, Malmös största motionslopp med hund, går.

Vi har skapat den här kursen för att få fler i rörelse men även för att se till att hundarna får så bra förutsättningar som möjligt för att klara av att mötas, springa ihop med andra eller delta i tävlingar och andra potentiellt stressfyllda situationer. Kursledare är Emelie Johnson Vegh från Carpe Momentum och Rasmus Andersson från R+ Hundskola.

Emelie Johnson Vegh håller kurser och föreläsningar inom Carpe Momentum, ett samarbete som hon driver tillsammans med Eva Bertilsson. Emelie är utbildad TAGteach-lärare och del av Karen Pryors Clicker Expo-faculty. Emelie springer en hel del, ofta tillsammans med sin hund Scout, hon peppar också andra löpare och är medgrundare till löparföreningen Scania Road Runners. Hon är även väldigt intresserad av yoga, cykling och allmänna utomhusaktiviteter.

Rasmus Andersson driver R+ Hundskola och håller kurser, seminarier och ger privatlektioner i och omkring Malmö. Han springer lagom mycket och tränar just nu inför sin ultradebut i juni. Med på nästan alla löpturer är bordercollien YipYap som, YipYaphundlopetlös eller i lina, ser till att de håller farten och humöret uppe. Tillsammans tog de hem förstaplatsen i Hundlöpet Malmö 10 km 2015. Rasmus är med och arrangerar löptävlingen Vegoloppet och älskar friluftsliv och äventyr.

Gruppen är liten med max. 10 deltagare, så du får den hjälp just du behöver för att utvecklas tillsammans med din hund.

Förkunskaper: Grundläggande vardagslydnad
Kursstart: Ingen kursstart planerad ännu, anmäl ditt intresse nedan för att skynda på en ny omgång!
Omfattning: 5 tillfällen
Dag och tid:
Plats: Bulltofta Rekreationsområde
Instruktör: Rasmus Andersson och Emelie Johnson Vegh
Kursavgift: 1500:- inkl moms

OBS: Din hund skall vara fullt frisk, vaccinerad & försäkrad. Har du en hund som har svårt att acceptera andra hundar eller som skäller oavbrutet, kontakta oss först, så att vi kan diskutera om det är kurs eller enskild träning som är bäst för er!

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan. Anmälan till kurser som vi satt datum för är bindande.

 
 

Annonser
%d bloggare gillar detta: