Triggermöteskurs, intensiv BAT-helg – 1 & 2 september!

Har din hund svårt att möta exempelvis andra hundar eller okända människor på era promenader? Blir den upprörd och gör utfall, eller blir den överlycklig och drar för att komma fram? Eller är den kanske blyg och behöver trygghet för att klara av att möta andra hundar eller människor utan att bli rädd? Problem att hantera det vi kallar ”triggers” är en av de vanligaste anledningarna till att man söker hjälp med sin hund.

dog_batinspoDet finns flera olika sätt att jobba med det här problemet, t ex skvallerträning, BAT eller TACT. Vi har satt samman en lite annorlunda intensivkurs där vi bland annat låtit oss inspireras av den metod som kallas BAT 2.0 för att bearbeta hundens triggerproblematik. Syftet med kursen är att ge dig som deltagare bra, inspirerande verktyg för att på egen hand eller tillsammans med andra jobba vidare med din hunds triggerproblematik.

Under kursen, som vi håller tillsammans med Jenny Afvander från Hoppsan Hundlära, kommer vi att jobba både praktiskt och teoretiskt med konstruktiva triggermöten. Ett av våra huvudfokus är att skapa en trygg och säker kursmiljö där du får stöd, kunskap och inspiration för att förbättra ditt och din hunds liv tillsammans.

Kursen är förlagd över ett veckoslut, med ett gemensamt teoripass (utan hund) på lördagen och individuella sessioner för praktisk träning (se preliminärt schema nedan) under söndagen. Vi jobbar med figuranter utifrån den enskilda hundens problematik. I de praktiska passen blir du placerad i antingen förmiddagspass eller eftermiddagspass beroende på hur just din hunds problembild ser ut.

Om du har frågor eller funderingar kring kursen och dess innehåll, kontakta vår instruktör Peter Carlsson.

Preliminärt schema/innehåll:

Lördag 1 september
09.00 Vi drar igång BAT-helgen på klassiskt R+-manér med frukost och presentation och ägnar sedan förmiddagen åt teori och förförståelse för BAT och beteendemodifiering. Teorin kombineras med praktiska övningar. OBS! Kom i tid och glöm inte att hela lördagen är utan hund.
12.00 Lunch.
13.00 Forts fr förmiddagen. Teorin kombineras med praktiska övningar.
15.30 Planering av upplägg för söndagens BAT-setups.
16.00 Avslutning.

Söndag 2 september
09.00–12.00 Förmiddagspass med BAT-setups och närvarandepromenader.
13.00–16.00 Eftermiddagspass med BAT-setups och närvarandepromenader.

Om lösning för den egna hunden finns och om det är lämpligt säkerhetsmässigt, kan deltagarna delta som observatörer (utan hund) vid de set-ups de själva inte deltar i.

Du kan välja mellan att delta med hund eller som observatör. Om du väljer det senare kommer du inte att kunna ha hund med på kursen och därför inte delta i de praktiska momenten, där du så långt det är möjligt (beroende på de enskilda hundarna) istället på avstånd observerar hur ekipagen arbetar. I övrigt deltar du i alla samtal och diskussioner samt teoretiska delar.

Förkunskaper: Inga.
Kursdagar: Lördag 1 september, kl 9.00–16.00 och söndag 2 september, kl 9.00–12.00 eller 13.00–16.00.
Plats: R+ Hundskola, Bariumgatan 6 i Malmö.
Omfattning: 2 heldagar varav 1 hel teoridag utan hund och 1 dag med BAT-setups och närvarandepromenader anpassade för varje enskilt ekipage.
Kursavgift: 2 950 kr för deltagare med hund, 1 500 kr för observatörer utan hund.
Ingår: Frukost, lunch & fika under teoridagen. Fika under praktikdagen.
Instruktör: Peter Carlsson från R+ Hundskola och Jenny Afvander från Hoppsan Hundlära.
Övrigt: Antalet platser är begränsat till 8 deltagare med hund och 10 observatörsplatser.

Din hund ska vara vaccinerad & försäkrad.

OBS: När din plats blivit bekräftad kommer du att få ett frågeformulär om din hunds problembild som vi ber dig fylla i noga och returnera omgående.

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan. Anmälan är bindande.

 

 

 

Annonser
%d bloggare gillar detta: