Föreläsning: Lugna möten (om att hantera rädsla, aggression & frustration)

Aggression hos hundar fyller ett syfte, att öka avståndet till ett upplevt hot. Hundar med mötesproblematik har utvecklat utagerande P1040696beteenden som snabbt blivit lönsamma och över tid börjar de förlita sig på att lösa allt fler situationer genom att skälla, göra utfall, morra eller bitas. Det är överlevnad och sätt att slippa hamna i allvarligare situationer eller själv bli skadad i konflikter. Men varför gör dom som dom gör och hur mycket påverkas dom egentligen av vårt sätt att agera? Hur uppstår beteendet och vad kan vi göra åt det?

Mötesproblematik och reaktivitet av olika slag är utan tvekan de vanligaste anledningarna till att folk söker hjälp hos oss. Det är glädjande att problemen tas på allvar och att allt fler letar hjälp hos professionella hundpsykologer istället för att bara döma ut hunden som obotligt aggressiv. Vi träffar varje vecka hundar som har svårt att möta andra hundar eller människor och genom att kombinera olika belöningsbaserade och moderna träningssätt har vi utvecklat strategier för att se till att hundarnas livskvalitet ökar och deras problem minskar. Aggression, rädsla och frustration är ämnen som alltid varit en del av vår hundvardag och genom åren har vi fått hitta lösningar för att se till att våra egna hundar kan fortsätta utvecklas på bästa sätt. Det senaste tillskottet i vår verktygslåda heter Behavior Adjustment Training och metoden bygger i korthet på att lära hunden att själv hantera svåra situationer, utan för mycket styrning, men alltid på ett säkert sätt. Genom gradvis tillvänjning och förbättrade språkkunskaper kan hundar med svåra problem lära sig att fungera i sociala situationer, givet att de får ordentliga förutsättningar och tillräckligt med tid.

Rasmus Andersson är en av Sveriges två CBATI (Certified BAT Instructor) och har stor erfarenhet av att arbeta med reaktiva hundar. På den här föreläsningen Deuskommer han att prata om olika träningssätt, nödlösningar och berätta mer om hur Behavior Adjustment Training (BAT) fungerar. Föreläsningen syftar till att lära dig att läsa av och förstå din hund bättre och ge tips på hur du förebygger problem innan de uppstår. Vi vänder oss alltså inte bara till er som har problem vid möten utan tror att alla har nytta av informationen. Oavsett om du har en hund med mötesproblematik eller inte så kommer du att älska den här kvällen!

Praktisk information och anmälning
Föreläsningen är ett tidigare arrangemang. Någon ny omgång är inte schemalagd ännu.

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, anmälan är bindande.

%d bloggare gillar detta: