Hundhajk 2016

Drömmer du om ett vildare liv närmare naturen? Vill du ta med din hund ut på spännande äventyr och leva friluftslivet? Tittar du på IMG-20150709-WA0003bilder från fjällvandringar och suckar uppgivet när du inser att du aldrig kommer iväg? Det här är för dig!

Vi älskar att hajka. Vi älskar hundar. Kombinationen är oslagbar, ändå är inte fler ute och det är så synd. Därför har vi valt att dra igång det här lite annorlunda arrangemanget. Hundhajk är precis vad det låter som, en hajk med hund. Hajken sträcker sig över två heldagar och tar deltagarna med på ett spännande äventyr genom vackra skånska skogar. Inför hajken hålls en föreläsning där Rasmus går igenom vad som är viktigt att tänka på om man ska ge sig ut på äventyr (stora som små) med hund. Han går igenom utrustning, demonstrerar viktiga beteenden att träna på inför hajken och visar bilder från sina och hundarnas äventyr. Tanken är att initiativet ska utbilda och inspirera fler att våga ge sig ut och hajka med hund på egen hand.

Hajken anpassas efter deltagarnas önskemål och är upplagd för att alla som kan gå sträckan ska kunna delta. Inga förkunskaper i friluftsliv krävs men vi ser gärna att du gått kurs eller privatlektioner hos oss innan och är insatt i hur vårt hundträningssätt fungerar. Alla hundar är välkomna att anmäla sig men vi sätter samman gruppen utifrån vad vi tror fungerar och blir trivsamt för alla.

R+ Hundhajk är hundkurs, äventyr och all inclusive weekend i ett. Deltagarna väljer själva om de vill bära med sig sin egen utrustning eller skicka den med bil till IMG-20151004-WA0010platsen där vi slår läger. Lunchen lagas på stormkök längs vägen och väl framme vid nattlägret bjuder vi på en trerätters lagad över öppen eld. Dagen därpå serverar vi frukost och lunch samt fika längs vägen. Därtill blir det praktisk träning, tips från instruktör och mys runt lägerelden. En maxad men avslappnad helg som vi drömt länge om att genomföra!

Under föreläsning och hajk kommer vi bland annat att beröra följande ämnen:
+ Berikning i praktiken (hur tillgodoser vi hundens naturliga behov?)

+ Att packa sin och hundens ryggsäck (förslag på vad ni bör ta med er ut och hur ni bäst packar!)

+ Att klä sig rätt (smart vald klädsel kan göra oerhört stor skillnad på en vandring)

+ Att läsa karta (basic kartläsningsfärdigheter så att du ska kunna navigera dig längs lederna)

+ Att slå läger (vad är viktigt att tänka på när man ska sova ute med hund? Tips för övernattning i tält, hängmatta och vindskydd)IMG-20150819-WA0005

+ Att göra upp eld (praktisk träning under helgen)

+ Att laga mat på stormkök (praktisk träning under helgen)

+ Att förbereda hunden (tips på övningar som underlättar vildmarksliv med hund)

Praktisk information:
Vi startar på morgonen lördagen 2/7 och kommer tillbaks någon gång på eftermiddagen/kvällen söndagen 3/7 (mer exakta tider meddelas senare). I deltagaravgiften ingår all mat under hajken och vi bor i tält (ta med eget, dela eller låna så länge vi har grejer att låna ut). Vi kommer att gå längs Skåneleden och exakt plats meddelas senare. Det finns möjlighet att skicka utrustningen till lägerplatsen om du inte vill bära på sakerna själv.

Pris och anmälningsinformation:
Föreläsningen den 31/5 ingår i avgiften för hundhajken och vi ser gärna IMG-20150719-WA0000att du går på den om du vill med på hajken (för att få all nödvändig kunskap). Du kan delta på hajken med eller utan hund (det kan vara nog så mysigt och lärorikt att gå utan hund!)
Deltagande med hund 2700 kr (inkl moms)

Deltagande utan hund
1300 kr (inkl moms)

Anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan, anmälan är bindande.

 
 

%d bloggare gillar detta: