Temadag: Apportering för dummies

Apportering till vardag och fest med en av R+ favoritinstruktörer – Lena Gunnarsson! Yipapport
Oavsett om du vill låta din hund ”vardagsapportera” som en bra och rolig aktivitet eller om du vill tävla i lydnad eller göra någon annan aktivitet där din hund ska apportera – så är det smart och roligt att lära hunden bra grunder för apporteringen. Under den här heldagen arbetar vi med grunderna för att gripa, bära, hålla och lämna av (släppa) i apporteringen. Vi lär hundarna att klara av att hålla i och komma in med grejer vad som än händer runt omkring och lägger grunden för att apportera olika föremål. Vi jobbar med ett utpräglat klickertänk vilket innebär att all träning är positiv och lekfull och att vi delar upp träningen i små steg som sedan sätts ihop till ett färdigt apporteringsmoment.
Instruktör är Lena Gunnarsson som skrivit boken Apportering till vardag och fest tillsammans med Elsa Blomster lenagunnarson(www.apporteringtillvardagochfest.se). Lena tävlar i lydnadsklass elit med sin cocker spaniel och startar även på jaktprov. På kursen kommer vi bara att jobba med föremålsapportering och det kommer inte att skjutas nåt. Inga förkunskaper krävs för kursen och alla hundar är välkomna oavsett ras. För exempel på rolig vardagsapportering kolla in den här filmen!
Tid: 8/5 klockan 10.00-16.00
Plats: Pelledamsvägen 14, Lomma. [Kartlänk]
Pris: 1 400 kr för deltagande med hund, observatörsplatser utan hund kostar 800 kr (och brukar vara extremt lärorikt!). Priserna är inkl. moms.
OBS: Platserna med hund är slut. Du kan skriva upp dig på reservlistan eller delta utan hund. Det är väldigt lärorikt, lättare att koncentrera sig på ny kunskap och så klart billigare!
 
 

%d bloggare gillar detta: